26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 09 березня 2023

   Майже всі продукти, які ми купуємо в торговельних закладах, мають кілька шарів пакування, виготовленого із синтетичних полімерних матеріалів. Така кількість відходів призводить до зростання кількості побутового сміття, яке люди часто скидають до лісів, посадок, ярів, балок. Найбільше несанкціонованих звалищ утворюється у приватному секторі міст, в селах, де через відсутність належної системи збору твердих побутових відходів .

Такі дії є неприпустимими, оскільки звалища є серйозним джерелом забруднення ґрунтів, повітряного і водного середовища. Жоден із таких самовільно створених пунктів скидання відходів не обладнаний відповідним чином, тож продукти гниття і розпаду потрапляють у ґрунт і ґрунтові води, які є джерелом водопостачання для населення. Температура гниття подекуди настільки висока, що часто легко призводить до займання, до того ж у повітря викидається неймовірна кількість шкідливих речовин. При тлінні поліетиленового пакету у повітря виділяється понад 70 різних хімічних сполук, жодна з яких не є корисною для нашого здоров’я. Крім того, такі смітники є середовищем для розмноження комах та гризунів, які є збудниками та носіями різних інфекційних захворювань: лептоспіроз, сказ, енцефаліт, чума тощо.

Відтак, відповідно до Закону України «Про відходи», забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Викидання сміття у місцях, спеціально не пристосованих для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять, тому кожна людина повинна відповідально відноситись до місця свого проживання, адже це є її обов’язком перед майбутніми поколіннями.

Не будьмо байдужими. Зробімо довкілля чистішим. Якщо ми не збережемо чистоту природи сьогодні – наші нащадки не матимуть її завтра.

 

Новоукраїнське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області

Опубліковано в Новини

   9 березня – День народження  Тараса Шевченка, видатного українського поета, художника, постаті, велич якої була і залишається ні з ким не зрівнянною.

В цей день працівники міської ради,  організацій і установ Малої Виски , мешканці міста прийшли вшанувати пам’ять Великого Кобзаря спочатку до меморіальної дошки поета на стіні міської бібліотеки. Квіти до портрета Кобзаря поклав міський голова  Юрій Гульдас, жителі міста.

А далі учасники заходу попрямували у мікрорайон Вись до пам’ятника  Шевченку, який у свій час встановили тут меценати - сім’я Тетяни і Юрія Гульдаса.

 У своєму слові до присутніх міський голова Юрій Гульдас відзначив актуальність поезій Шевченка, які були написані сотні років тому, але їх глибинний зміст ніби переносить в наші дні.

 Працівники Маловисківської мистецької школи  та відділу культури і туризму розгорнули біля пам’ятника Шевченку прапор України, до його підніжжя присутні поклали квіти.

Вихованці Маловисківської мистецької школи декламували поезії Великого Кобзаря. З вуст дітей линули  Шевченкові слова у серця присутніх,  які він через  віки промовляє до свого народу.

 

 

 
 
 
Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Березень 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Останні Новини