26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 02 березня 2023

Четвер, 02 березня 2023 11:51

До уваги аграріїв

    Доводимо до Вашого відома, що з 1 березня 2023 року невеликі агровиробники зможуть отримати добрива для ярих і озимих культур та насіння соняшника завдяки проектові, що впроваджується Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України.
Заявки приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 14 березня 2023, у розділі "Доступні програми" – "Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника".
Допомога буде надана за однією з трьох опцій на вибір заявника:
АБО 1 тонну мінеральних добрив для підживлення озимих культур (Сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%)
АБО 1 тонну мінеральних добрив для основного та припосівного внесення на ярі культури (Нітроамофоска NPK 16:16:16 або Карбамід (СО(NH2)2), Nitrogen 46,2%)
АБО до 25 посівних одиниць насіння соняшнику компанії Лімагрейн (гібриди, призначені для класичної технології вирощування у розрахунку 1 посівна одиниця на 2 га).
Заявку за цим конкурсом можуть подати агровиробники, які:
• Зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства.
• Мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га.
Учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом.
Подробиці за посиланням https://bit.ly/3kz4iSp.
 
Опубліковано в Новини
Четвер, 02 березня 2023 08:03

Кіберполіція попереджає!

Опубліковано в Новини

   Знайти порозуміння між мешканцями та іншими зацікавленими сторонами в громаді, врахувати інтереси різних груп при прийнятті рішень, побудувати стійку та продуктивну комунікацію між органами влади та жителями громади для вирішення актуальних проблем. Саме на це спрямований проєкт “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, в якому бере участь Кіровоградська область. Проєкт реалізуєтьсяСпілкою«Громадські ініціативи України»за підтримкиПрограми «U-LEAD з Європою»і спрямований на посилення діалогового підходу як важливого інструменту реалізації місцевого самоврядування в українських громадах. Про це повідомляє координатор проекту Сергій  Ткаченко.

 

На даний момент в результаті незалежного відбору  вже було визначено 10 громад - учасниць проєкту в Кіровоградській області. Зокрема, в проєкті візьме участь і наша, Маловисківська громада. Також до проекту увійшли: Устинівська, Онуфріївська, Бобринецька, Олександрійська, Суботцівська, Дмитрівська, Новоархангельська, Кетрисанівська та Мар'янівська громади.

 

У рамках проєкту представники місцевого самоврядування з громад навчатимуться використовувати діалогові методики при проведенні консультацій з громадськістю та на практиці застосують набуті знання. У кожній з громад, які беруть участь в проєкті, застосовуючи методи діалогового підходу, будуть обрані актуальні теми місцевого розвитку, з`ясовані різні бачення вирішення місцевих проблем, відбудуться громадські обговорення із залученням всіх зацікавлених сторін. Набутий досвід дозволить активніше залучати мешканців громад до процесів прийняття рішень на місцевому рівні в наступні роки, розкриє потенціал громад в процесі відновлення та відбудови, залучення додаткових ресурсів через співпрацю з державними та міжнародними фондами.

 

Порозуміння та згуртованість всередині громади – це запорука стійкості та витривалості  сьогодні в умовах інформаційних атак ворога, який різними засобами намагається розколоти українське суспільство, посіяти розбрат та зневіру. Ті громади, що зможуть вчасно та ефективно залучити нових мешканців, отримають переваги у вигляді: зменшення соціальної напруги, посилення кадрового потенціалу, залучення додаткових фінансових, матеріальних та інвестиційних ресурсів, стійкість до потенційних конфліктів в період інформаційних воєн. Опанувавши загальноприйняті в країнах ЄС процедури та практики щодо ухвалення рішень на місцевому рівні, громади зможуть краще підготуватись до участі в програмах з відновлення України”,  – зазначив координатор проєкту, голова Правління Спілки «Громадські ініціативи України»,  Юрій Степанець.

Проєкт реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами - членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Березень 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Останні Новини