26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 01 березня 2023

   Під час робочого візиту його супроводжували голова Новоукраїнської районної військової  адміністрації Олександр Дубченко та  Маловисківський міський голова Юрій Гульдас. 

Метою візиту було відвідання пунктів Незламності, які створені у закладах загальної середньої освіти відділу освіти , молоді та спорту Маловисківської міської ради, їх відповідного оснащення та забезпечення , інформованості людей на випадок надзвичайних ситуацій. Після зустрічі у міській раді посадовці відвідали пункт Незламності у Маловисківській гімназії № 3 імені Григорія Перебийноса.

Велася мова і про участь Маловисківської гімназії № 3  імені Григорія Перебийноса у програмі «Велике будівництво» та подальші перспективи.

. Учасники робочого візиту також відвідали пункт Незламності у Маловисківській гімназії № 4.

 
Опубліковано в Новини

 

    28 лютого Маловисківську громаду відвідав перший заступник голови Новоукраїнської РВА  Максим Кочура. Метою робочого візиту була перевірка пунктів Незламності, які розташовані в Маловисківській гімназії № 3 імені Григорія  Перебийноса , Маловисківській гімназії  № 4 та Маловисківській мистецькій школі.

 Як довелося переконатися , пункти Незламності  у закладах загальної середньої освіти Малої Виски, містять все необхідне для їх відвідувачів у разі необхідності.

Також  М.Кочура завітав у Маловисківську міську раду, поспілкувався з керівниками структурних підрозділів та працівниками апарату та виконавчих органів.

Мова також велася про залучення добровольців до урядової програми «Гвардія наступу». До розмови у сесійній залі міської ради долучився також запрошений на зустріч виконуючий обов’язки начальника відділку поліції Малої Виски  Сергій Стешенко. Він розповів про урядову програму «Гвардія Наступу» і закликав усіх бажаючих вступати до бригади «Лють».Основу підрозділів гвардії будут складати діючі поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, в першу чергу - люди, які пройшли АТО,мають бойовий досвід."Лють" - бригада Национальної поліції, її бійці будут мати статус "поліцейський"..Також було закцентовано увагу на віці претендентів, статі, спеціальностях, якими можна буде оволодіти, умовах навчання.

 
 
Опубліковано в Новини

   Харчування дітей - одна з найбільш обговорюваних і актуальних тем для батьків. Як харчуватись правильно?

Їжа, повинна давати  організму всі необхідні речовини і містити білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини і клітковину. Харчування повинне бути збалансованим , мати високий вміст вітамінів і мікроелементів, які допоможуть організму рости, розвиватися і залишатися здоровим.Ще одна важлива риса- помірність , тобто відповідність калорійності їжі тому, скільки малюк витрачає і як активно він рухається. Дитина повинна отримувати насичення і вгамовувати почуття голоду, але не переїдати.

Режим харчування, якого важливо дотримуватися з дитинства: перерва між прийомами їжі повинна бути близько 3 годин. Важливо їсти в один і той же час. Їжа повинна бути різноманітною: за добу дитині потрібно вживати продукти з різних харчових груп - білки, вуглеводи, молочні продукти, жири, фрукти і овочі.

У тижневому меню вихованця закладу дошкільної освіти або школяра повинні бути: овочі, фрукти, крупи і молоко, молочні продукти (кожен день); риба (1-2 рази на тиждень); червоне м'ясо - яловичина, телятина (1 раз на тиждень); бобові (1-2 рази на тиждень); яйця (1-2 рази на тиждень); біле м'ясо – птиця (2-3 рази на тиждень); сік без цукру (1-2 рази на тиждень) та інше.

Сніданок – це основний і обов'язковий прийом їжі, який повинен забезпечити дитину запасом енергії на кілька годин. У нього можна включити: каші (з маслом або молоком), макарони, картопляне пюре, яйця, сир, м'ясо або рибу,какао, чай, натуральний сік, компот.

Обов'язково дітям потрібно пити воду. Добова норма - 30 мілілітрів на 1 кг маси тіла.

Обід– це основний прийом їжі, під час якого дитині важливо отримувати перше, друге і десерт. Перше - гаряча рідка страва: невелика порція м'ясного, рибного або овочевого супу, борщу, солянки. Друге – гарнір (каша, макарони, картопля) з додаванням відвареного або тушкованого м'яса або риби, котлети, тушкованих або свіжих овочів. Десерт – солодка страва з помірним вмістом цукру. Полуденок - невеликий перекус між обідом і вечерею.

Вечеря - легка, включає гарячу страву. Це може бути яєчня або омлет, сир, тушковані овочі або риба, відварене м'ясо, овочевий салат, гречана, рисова або вівсяна каша тощо. Вечеряти бажано мінімум за 2 години до сну.

Не забувайте правильно поєднувати продукти : сирі овочі і салати добре давати дитині перед їжею, вони тоді краще засвоюються і добре стимулюють травлення, не використовувати в одній страві білки або жири різного походження. Наприклад, м'ясо не подавати з молоком, краще - з овочами,

каші, макарони, картопля містять складні вуглеводи, тому їх краще чергувати для різноманітності харчування, кисломолочні продукти, солодощі та фрукти слід їсти окремо.

Продукти, від яких краще відмовитися:чіпси, сухарики зі смаковими добавками, ковбасні та копчені продукти, будь-які напівфабрикати і фаст-фуд,гострі і дуже пряні вироби,  консерви, спеції і багато солі, всі без винятку газовані напої.

Намагайтесь споживати корисні продукти з усіх груп щодня: овочі та бобові, фрукти та ягоди, цільні злаки, рибу, м’ясо, яйця, корисні жири, молочні та кисломолочні продукти.

Корисні жири містяться у соняшниковій, оливковій, рапсовій, лляній та кукурудзяній оліях. Надзвичайно корисним є риб’ячий жир, тому слід прагнути регулярно споживати жирну морську рибу.

В організації раціонального харчування дітей велике значення має правильна науково- обґрунтована технологія приготування їжі. Правильна кулінарна обробка продуктів повинна максимально зберігати їх біологічну цінність, підвищувати засвоюваність і надавати їжі приємного зовнішнього вигляду, смаку і запаху.

 

 

 

Новоукраїнське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області

 

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Березень 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Останні Новини