26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 16 березня 2023

   6 березня 2023 року під час бойового завдання із захисту територіальної цілісності України, відсічі та стримування збройної агресії проти України в районі ведення бойових дій в населеному пункті Богданівка Донецької області загинув Сипливий Микола Олександрович.
Микола Сипливий - 2000 року народження, в 2016 році закінчив Маловисківську школу № 4. 
Про прощання з воїном буде повідомлено додатково.
Опубліковано в Новини

  Нещодавно  у Маловисківській громаді відбулася подія , яку, безперечно, можна назвати резонансною – це відкриття Молодіжного простору MAN-002 , який буде діяти при Мануйлівському будинку культури, але його діяльність лише Мануйлівкою не обмежуватиметься.

     Що це за молодіжна організація, як виникла ідея її створення , хто братиме в ній участь, які основні напрямки її роботи – про це ми говоримо з керівником Молодіжного простору та його ідейним натхненником Даніїлом Мироненком, який проживає в Мануйлівці,а навчається в ліцеї Кондратюка.

Треба зауважити, що особливим пріоритетом молодіжної політики в Україні  нині є саме розвиток мережі молодіжних центрів та просторів європейського зразка, які,  по своїй суті,  є осередками практичної роботи з молоддю. Це унікальні установи, що сприяють розвитку молодих людей, громадянській освіті, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжному підприємництву, підвищенню рівня мобільності молоді тощо. Їх напрями роботи формуються відповідно до потреб та інтересів молодих людей конкретного населеного пункту.

Принциповим також є те, що молода людина, незважаючи на те, де вона живе – у столиці, великому місті чи селі – мала достатню кількість можливостей для розвитку та отримання знань і ставала конкурентоздатною в країні.            – Даніїл, розкажи , будь ласка, як же виникла  ідея  створити Молодіжний простір у Мануйлівці?

- Активна молодь нашого села вже певний час збиралася на різні заходи та для проведення дозвілля у сільському будинку культури.        Відбувалося, це, як правило, з п’ятниці по вихідні.  А потім я натрапив на програму UPSHIFTвід ЮНІСЕФ. До речі, наш проект втілюється  за підтримки Іспанського агентства з міжнародного співробітництва. Його зміст є відповідальністю учасників та не обов’язково відображає позицію ЮНІСЕФ та іспанського агентства з міжнародного співробітництва в галузі розвитку.  Ця програма передбачала створення молодіжної  команди, яка б працювала над вирішенням певної проблеми , що є актуальною  для населеного пункту.  Ми подали заявку, а у он-лайн форматі зустрілися з координаторами програми, які інструктували нас.

 Нарешті надійшла відповідь, що ми пройшли!  І з 3 по 6 листопада 2022 року наша команда , в якій, крім мене,  ще Лілія Кошурко, Олександра Тріок, Сніжана  Сухоребра поїхали на навчання до  Кропивницького, яке проходило в бібліотеці імені Чижевського.

 Ми розробили проект Молодіжного простору, який захистили перед експертами.

 Приїхавши додому, ми перенесли наші напрацювання з плакатів на проектну заявку, розробили і подали бюджет, в якому передбачили все, що необхідно для обладнання  Молодіжного простору. Вже у 2023 році  нам виділили кошти , і ми придбали все необхідне.

  • Можеш детальніше розповісти, що це?
  •  Закупили телевізор, крісла-мішки, килим-пазли , настільні ігри, столи, стільці. Справа  в тому, що наш молодіжний простір немає вікових обмежень – від дітей дошкільного віку до…. всіх тих, хто вважає себе молодим.  Офіційно молодіжний вік до 35 років, але ми чекаємо усіх, хто молодий душею і хоче долучитися до нас зі своїми креативними ідеями і бажанням їх втілювати.

Хочу, ще зазначити, що невдовзі після навчання нас запросили партнери з ЮНІСЕФ на зустріч з іноземною делигацією, яка відбувалася у Кропивницькому у ГО «Слов’янський культурний  Центр «Задзеркалля». Захід був доволі цікавим, було виставлено чотири команди, кожна з яких представила свій проект. Ми ділилися враженнями, набували досвіду. Доречі, Лілія запросила делегацію відвідати наш простір в майбутньому.

  • 10 березня 2023 року відбулося урочисте відкриття Молодіжного простору «MAN-002». Воно  було дуже представницьким – до вас завітав міський голова Юрій Гульдас, секретар міської ради Леся Постолюк, яка допомогла з транспортним питанням, заступник міського голови Алла Жовтило,  начальники відділу освіти Анна Гончарова та відділу культури і туризму Юлія Рижикова,  депутати міської ради Василь Щербак та Олександр Зелюнко, Олександр Бровченко та Олег Підгорний. Як ти вважаєш, чому до вашої молодіжної організації така посилена увага та інтерес?
  • Думаю, це цілком логічно, адже молодь – це майбутнє України, і, безперечно, нашої громади. Наш проект займатиметься , перш за все, молодіжним дозвіллям, але ми будемо брати активну участь в житті громади і вирішенні  як молодіжних проблем, так і актуальних проблем сьогодення в суспільстві. До речі, представники міської ради, а саме Юрій Леонідович, Леся Анатоліївна, Алла Василівна, Юлія Олександрівна приїхали не з порожніми руками, а з подарунками за що, ми їм дуже вдячні.
  • Наприклад?
  •  Скоро відзначатимемо День Землі. Разом з педагогами нашої, Мануйлівської , гімназії хочемо провести захід на теми екології.
  •  А з ким співпрацюватиме Молодіжний простір? Адже підтримка дорослих вам, все таки, думаю, потрібна?
  • Нас підтримують чимало людей. Це перш за все відділ культури і туризму   міської ради , начальник Юлія Рижикова,  яка вирішувала організаційні питання і з якою у нас вже є налагоджена комунікація я співробітництво, Мануйлівський сільський  будинок культури, директор Ольга Пасічник,організатор дозвілля Людмила   Кошурко,  Мануйлівська гімназія, депутати які підтримали рішення про виділення коштів для обладнання ігрової кімнати,  міська рада, зокрема секретар міської ради Леся Постолюк, депутати міської ради Василь Щербак та Олександр Зелюнко, наш староста Михайло Бараннік, фермери Ніколенки Василь Іванович та Микола Васильович, Васіч Петро Васильович, депутат міської ради Олександр Францович які підтримували матеріально,  можливо, когось не згадав, вибачте.
  •  Як добратись до вас молоді з інших територій громади?
  • Наш, так би мовити, основний день – субота. Ми зустрічаємось з 10.00 до 13.00.Є рейсовий автобус, яким і можна добратись.
  •  Які маєте найближчі плани та мрії?
  • При підтримці усіх небайдужих до нашого проекту людей хочемо завершити обладнання внутрішньої зони і перейти до впорядкування зовнішньої. Настає тепла пора року, тож захочеться вийти на подвір’я, проводити заходи там.
  •  А взагалі, вважаю, що ми маємо всі можливості, засоби і сили та натхнення, щоб стати молодіжною силою, за якою потягнуться всі інші.

Фотоматеріали заходу

Опубліковано в Новини

    Підтримано рішення Про звіт про виконання бюджету Маловисківської територіальної громади за 2022 рік. Прийнято рішення про внесення змін до бюджету  Маловисківської територіальної громади на 2023 рік.

Також на сесії депутати підтримали рішення про внесення змін до Програми цивільного захисту Маловисківської міської територіальної громади на 2021-2025 роки та про затвердження Програми розвитку донорства крові та її компонентів у Маловисківській громаді на 2023-2025 роки.

Питання про затвердження  Положення та структури загальної кількості працівників відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради знято з порядку денного для доопрацювання.

 Прийнято рішення про безоплатну передачу майна з балансу відділу освіти, молоді та спорту  виконавчого комітету міської ради філія «Миролюбівська гімназія» Комунального закладу Маловисківська гімназія № 3 імені Г.Перебийноса на баланс відділу культури та туризму Маловисківської міської ради (Миролюбівський СБК).

Депутати також підтримали прийняття рішень по ряду земельних питань.

У порядок денний пленарного засідання було внесено питання  з ініціативи  депутата  Маловисківської міської ради восьмого скликання Миколи  Ніколенка  про звернення до Президента України, Верховної Ради України по питанню повернення виплат військовослужбовцям ЗСУ. Звернення було підтримане депутатами міської ради.

Присутні на пленарному засіданні вшанували пам’ять загиблого військовослужбовця, маловищанина Миколи Олександровича Сипливого, 2000 року народження, який загинув  6  березня біля Богданівки  Донецької області, в результаті зіткнення з протвником отримав поранення, несумісні з життям. Герою України - слава!

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Березень 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Останні Новини