26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 10 березня 2023

    Щиро вітаю всіх, хто обрав своєю професією працю на рідній землі, хто турбується про її стан та родючість, про її сьогодення і майбутнє, з професійним святом – Днем землевпорядника!
Від вашої наполегливості, сумлінного виконання службових обов’язків та неухильного дотримання земельного законодавства великою мірою залежить захист і ефективність використання земельних ресурсів.
Тож бажаю вам миру, міцного здоров’я, сімейного затишку, добробуту, весняного настрою, людської поваги та нових звершень у справі збереження нашого безцінного скарбу - землі. Здоров’я та щастя вам і вашим рідним.

 Разом до Перемоги!

З повагою                                                            міський голова Юрій ГУЛЬДАС

Опубліковано в Новини

   Так, про стан охоплення дітей дошкільного віку дошкільною освітою доповідала начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Анна Гончарова.

 На засіданні було затверджено Перелік заходів відділу культури і туризму на березень 2023 року та кошторис витрат.

 Про розподіл гуманітарної допомоги, яка надійшла від  ГО «Десяте квітня» інформував начальник КП «Маловисківський центр надання соціальних послуг» Іван Хмара.

Було розглянуто ряд питань про встановлення опіки над неповнолітніми, про що повідомив начальник служби  у справах дітей Павло Захватихата.

 На засіданні виконкому також затверджено  Положення та посадовий склад міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та розглянуто питання  розподілу  гуманітарної допомоги, що надійшла від Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного Хреста  України Інформував спеціаліст міської ради з цивільного захисту, надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки Олександр Графенюк.

 На засіданні виконкому погоджено  Програму соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023 рік.

 Розглянуто рід питань про надання матеріальної допомоги на лікування, виділення компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги та проживають на території громади, матеріальної допомоги для відшкодування витрат на забезпечення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю технічними засобами для використання в побутових умовах.

 Вирішено клопотати про подання щодо представлення багатодітної матері С.М. Кудінової до присвоєння почесного звання України  «Мати – героїня». Зі згаданих питань інформувала начальник відділу соціального захисту населення праці та охорони здоров’я Тетяна Шпак.

 Виконком також заслухав питання про проведення громадських обговорень щодо перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Маловисківської громади.

 На засіданні виконкому було розглянуто питання про надання компенсації власникам житлових приміщень, які розмістили  ВПО за лютий місяць.

Опубліковано в Новини
П'ятниця, 10 березня 2023 06:54

Для тих, хто бажає стати донором

       Адміністрація КНП «Кіровоградська обласна станція переливання крові Кіровоградської обласної ради» звернулася з проханням посприяти долученню жителів громад області і, зокрема, Маловисківської територіальної громади,  до добровільного донорства крові, яка буде в подальшому використовуватися для надання медичної допомоги постраждалим в зоні бойових дій.

Жителі Маловисківської громади можуть здати кров на Маловисківській станції переливання крові, працівники станції ознайомлять усіх бажаючих стати донорами з умовами забору крові.

Хто може стати донором крові?

Донорами крові в Україні можуть бути здорові (без активних хронічних захворювань) люди віком від 18 років і вагою від 50 кг. Здавати кров можуть українці (при собі потрібно мати паспорт та ІНН), а також іноземці, що мають постійну посвідку на проживання в Україні.

Абсолютні протипоказання до донації крові:серцево-судинні захворювання , захворювання центральної нервової системи ,схильність до кровотеч ,багаторазові випадки судом чи втрати свідомості,  шлунково-кишкові, сечостатеві, гематологічні, імунологічні, метаболічні, ниркові захворювання чи захворювання дихальної системи, цукровий діабет та інші ендокринні захворювання , гепатит В, злоякісні захворювання  оперативні втручання з приводу резекції чи ампутації органа. Детальніше про це вам розкажуть на станції переливання крові.

Що не рекомендують їсти перед донацією?

Склад раціону, вживання алкоголю чи ліків можуть вплинути на певні показники крові, тому радимо відмовитися  перед здачею крові від продуктів або препаратів:молочні продукти та яйця - за добу до донації, горіхи, фініки та банани - 24 год, соління - 24 год, ковбасні вироби - 36 год,копчена, гостра, пряна та смажена їжа - 48 год, буряк - 48 год, чипси, сухарики, халва, насіння, снеки, солодкі магазинні напої, кетчуп, майонез, інші магазинні соуси та маринади - 48 год, алкоголь, енергетичні напої - 48 год, чорниця - 72 год,лікарські засоби - 72 год, щодо винятків краще порадитися з лікарем.

Куріння - ворог здоров'я не тільки донора, а й пацієнта, який отримує таку кров. Утриматися від паління слід мінімум за дві години до донації та дві години після.

Небажано також перед здачею крові пити каву - принаймні протягом 4­5годин. Оскільки кофеїн звужує судини, у донора може бути важче взяти необхідну кількість крові. Утриматися від кавування варто також протягом 12 годин після донації, так як кофеїн має сечогінний ефект, а для донора важливо підтримувати достатню кількість рідини в організмі, аби швидше та якісніше відновити кров.

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Березень 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Останні Новини