26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 02 грудня 2022

   У Маловисківській громаді теж вшановують людей з особливими потребами

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.  Суспільству треба з розумінням ставитися до людей з обмеженими можливостями, їх не треба жаліти, а кращедати можливість працювати і бути корисними.

Мета, заради якої цей день був проголошений, -це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства.

Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами всуспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

Для України соціальний захист осіб з інвалідністю є серед державних пріоритетів. Державна соціальна політика спрямована на розширення соціального захисту осіб з інвалідністю, а саме: на поліпшення не лише фінансово-матеріальної підтримки, а й створення сприятливих умов для повної реалізації прав людей з обмеженими можливостями, враховуючи їхні потреби та інтереси при прийнятті державних рішень.

Україна свідомо взяла на себе міжнародні зобов’язання щодо матеріального забезпечення осіб з інвалідністю, створення для них необхідних соціально-побутових умов. Адже Конституція і законодавство України гарантує людям з обмеженими можливостями рівні права з іншими громадянами.

Так, відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» людям з особливими потребами гарантовано рівні з усіма іншими громадянами права для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства. Роботодавці зобов’язані надавати роботу інвалідам згідно зі ст. 172 КЗпП. Законодавство гарантує створення для інвалідів потрібних умов, які дають можливість вести повноцінний спосіб життя, враховуючи їх особливості, індивідуальні можливості та інтереси.  У Маловисківській громаді ведеться постійна цілеспрямована робота з людьми, які мають особливі потреби, їх питання вирішуються, вони не залишаються без уваги і опіки.

Давайте дбати про цих людей не лише в зазначений день, а завжди. Щоб вони відчували теплою і турботу постійно.

Здоров’я, мирного неба і благополуччя для усіх нас.

 

З повагою міський голова                                          Юрій ГУЛЬДАС.

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Грудень 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Останні Новини