26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 05 липня 2021

          Відповідно до плану роботи Новоукраїнської районної державної адміністрації публікується графік проведення телефонної «гарячої лінії» керівництвом райдержадміністрації у липні 2021 року.

 

Опубліковано в Новини

          - йшла мова на щопонеділковій нараді керівників підприємств, установ та організацій Маловисківської територіальної громади, яку провів міський голова Юрій Гульдас.

         На початку наради староста Олександрівського старостинського округу Валерій Бобринець подякував начальнику відділу культури та туризму Юлії Рижиковій та працівникам відділу за чудовий концерт, проведений в рамках святкування дня села Олександрівка.

         Міський голова Юрій Гульдас зазначив, що з 1 липня стартувала кампанія по виявленню тіньової зайнятості та осіб, які працюють не в правовому полі в питаннях трудового законодавства. Адже, стосунки між владою і підприємцями в питаннях сплати податків мають бути чесними і порядними – це буде на користь громаді. Також міський голова повідомив про проведення другого етапу Всеукраїнської спартакіади серед збірних команд посадових осіб органів місцевого самоврядування, яка відбудеться 10 липня 2021 року в селищі Новгородка. Нагальним було питання про епідемічну ситуацію на території міської ради, спричинену коронавірусом, та заходи щодо недопущення його поширення та про нарощування темпів вакцинації жителів громади.

         Начальник відділу організаційно-масової роботи та комунікації з громадськістю Сергій Васильєв поінформував про участь в дводенному тренінгу «Практика публічних комунікацій для громади», який організував Український кризовий медіа-центр у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

          Про ремонтні роботи на водогоні у центрі Малої Виски розповів керівник КП «Мала Виска Водоканал» Володимир Аврунов. За його словами, 2 липня до пізнього вечора тривав ремонт водогону в результаті чого нині центр міста – з водою. Крім того, Володимир Анатолійович поінформував про інші ремонтні роботи на аварійних міських мережах. Проводяться поточні ремонти і системи водовідведення у місті. Практично завершено ремонт сміттєвоза за базі автомобіля МАЗ (переданий Маловисківській громаді одним з комунальних підприємств столиці).

          За інформацією керівника КП «Мала Виска МКП» Володимира Лисенка, тривають будівельні роботи на території маєтку Кудашевих – залито бетонний фундамент під будівлю хати козака Никодима. Крім того, проводиться підготовка території до свята Івана Купала, що планується провести 6 липня на березі річки Вись в парку, що біля маєтку Кудашевих.       

          Найближчим часом планується вирішити питання встановлення водостоків на пішохідних переходах вулиць міста, вкладання тротуарної плитки в мікрорайоні «Вись», завершення ямкового ремонту вулиці Європейської та встановлення на місце скейт-парку. Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Бакалінський підняв перед комунальниками питання  проведення освітлення вулиці Гагаріна, зазначивши, що проблеми, які заважали цьому, вже практично вирішені.

          За словами начальника відділу культури та туризму Юрії Рижикової, нині триває підготовка до свята Іван Купала. Далі, цього ж тижня також планується проведення днів сіл Первомайськ (9.07.) та Паліївка (10.07).

          Начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Онипсенко свою інформацію про стан справ у освіті розпочав з того, що повідомив про роботу чергової групи в дитсадку «Ромашка» у літній період, яка повноцінно (цілий робочий день та з гарячим харчуванням) працюватиме вже з 6 липня. А 5 липня в дитячому закладі буде короткотривале перебування дітей.

          За словами Валерія Миколайовича, по загальноосвітніх навчальних закладах громади в рамках підготовки до нового навчального року проводяться ремонтні роботи приміщень. Крім того, в Маловисківському ліцеї імені Г.М. Перебийноса (міська ЗШ№3) власними силами колективу працівників закладу встановлюється огорожа території. А Маловисківський ліцей імені Юрія Кондратюка практично завершив «передислокацію» в приміщення Маловисківського ліцею (колишньої Маловисківської школи-інтернату). Проблемою нині в освіті є отримання атестатів випускниками-медалістами – щоправда проблема ця є загальнодержавною і її обіцяють вирішити найближчим часом.

          Натомість міського голову цікавило, як будуть опалюватися наступної зими заклади освіти, зокрема Маловисківський ліцей імені Юрія Кондратюка. В.Онипсенко пообіцяв доповісти з цього приводу додатково.

         Керівник КНП «Маловисківська лікарня» Костянтин Чурпій поінформував про стан захворювання на кононавірус на території громади та озвучив проблему стосовно заміни димаря на котельні лікарні.

         Старости старостинських округів та сіл громади поінформували про проблемні питання на територіях. Це, зокрема, відсутність автобусного сполучення та наслідки злив на вулицях населених пунктів, пошкодження покриття містків, обкошування узбіч доріг між селами, забезпечення механічними інструментами для виконання робіт з благоустрою тощо.

          Начальник фінансового управління Лариса Похила зазначила, що нині проводиться підготовка до уточнення бюджету за півріччя, відтак необхідно переглянути клопотання на виділення коштів, можливо якесь із них втратило актуальність і нині вже не доцільне. Керуючий справами виконавчого комітету Людмила Линник повідомила, що 8 липня відбудеться чергове засідання виконавчого комітету Маловисківської міської ради і всім, хто бере у ньому участь, варто підготуватися до зібрання. Секретар міської ради Леся Постолюк зазначила, що нинішнього тижня буде оприлюднено проекти рішень наступної сесії міської ради. Тож варто не зволікаючи подати всі проекти своєчасно. А ще переглянути і внести уточнення у рішення, прийняті Маловисківською міською радою 7 скликання, які ще нині діють.

          За результатами наради керівникам окремих структурних підрозділів Маловисківської міської ради та комунальних підприємства та установ були дані відповідні доручення.

 

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Липень 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Останні Новини