26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 13 липня 2021

          З метою пришвидшення темпів вакцинування від коронавірусу жителів Маловисківської громади щосуботи та щонеділі для маловищан, бажаючих вакцинуватися від COVID-19, працюватиме центр масової вакцинації. Хто бажає отримати щеплення – записуйтеся у своїх сімейних лікарів. Телефон для довідок: 5-19-87 (з 8 до 15 год).

          Про місце проведення вакцинації буде повідомлено додатково.

Адміністрація КНП «Маловисківський центр

первинної медико-санітарної допомоги»

Опубліковано в Новини

          13 липня  за ініціативи Маловисківської міської ради та відповідно до звернення директора лікувального закладу Костянтина Чурпія працівниками КП "Мала Виска МКП" (керівник Володимир Лисенко) проведено демонтаж частини димоходу на котельні лікарні, що з часом стала непридатною для подальшої експлуатації. Роботу вдалося виконати завдяки підтримці і сприянню депутата Маловисківської міської ради Миколи Ніколенка, який надав для цього автокран. Нині розглядається питання придбання нової димохідної труби для встановлення на місце демонтованої аварійної.

Опубліковано в Новини

З 1 липня 2021 року в Україні стартувала інспекційна кампанія «Виходь на світло» з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці та відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після проведених інформаційних заходів. Кампанія проводиться Державною службою України з питань праці за участі органів державної влади та органів місцевого самоврядування щороку з метою подолання незадекларованої зайнятості.

 Незадекларована праця в Україні − погано для всіх

 Задекларована праця = трудові і соціальні права

 Задекларована праця допомагає розвивати бізнес

 Не декларуєте працівників – сплатіть штраф!

 Як правильно оформити працівника

 Покрокова онлайн інструкція з офіційного працевлаштування співробітників

 Інформаційні матеріали для завантаження

 Нормативні документи

 Аналітичні матеріали

 Випадки виявлення незадекларованої праці

Опубліковано в Новини

   Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області (далі - Фонд) повідомляє, що в рамках реалізації регіональної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Кіровоградській області на 2019-2021 роки суб'єкти малого та середнього підприємництва мають можливість отримати фінансову підтримку:

  1. На зворотній основі:

для діючого бізнесу - у розмірідо 500 000,00 гривеньна строк до трьох років з можливістю відстрочення повернення суми зобов'язання до шести місяців;

для новоствореного бізнесу (стартап) - у розмірідо 100 000,00 гривень на строк до трьох років з можливістю відстрочення повернення суми зобов'язання до шести місяців;

2.  На часткову компенсацію банківських відсотків на безповоротній основі- у розмірі 100 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на дату укладання кредитного договору, алене більше 100 000,00 гривеньна бюджетний рік, за умови, що термін кредиту не перевищує трьох років.

Обов'язковою умовою надання фінансової підтримки на зворотній основі є фінансовий внесок суб'єкта МСП у розмірі не менше 25% витрат на реалізацію бізнес-проекту за рахунок власних ресурсів.

Фінансова підтримка суб'єктам МСП надається на конкурсних засадах.

Для отримання більш детальної інформації можна звертатись до Регіонального фонду підтримки підприємництва у Кіровоградській області за адресою:25006, м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, кім. 417; телефон/факс (0522) 24-08-86; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Опубліковано в Новини

З початку наступного року непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, отримають унікальну можливість розпочати нове життя. Держава пропонує їм отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи, а також, за необхідності, безкоштовне навчання. Допомога розміром до 15 мінімальних зарплат єбезвідсотковою та поворотною – її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Але сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Детальний опис механізму надання допомоги міститься за посиланням.

З2016 по 2019 рік на тих самих умовах у трьох областях України – Харківській, Полтавській та Львівській – проходив пілотний проект, який отримав назву «Рука допомоги». Він був реалізований Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку у рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». Тоді близько 240 довготривалих безробітних наважились докорінно змінити власне життя і заснувати свій бізнес. Станом на сьогодні менше 10% з них припинили підприємницьку діяльність. Це вражаюча цифра, адже за статистикою близько половини підприємств малого бізнесу припиняють діяльність після першого року роботи.

Середня сума допомоги становила тоді 60-70 тис. грн. Вона не видавалась людям на руки, а йшла на оплату рахунків на придбання необхідного для ведення бізнесу обладнання та матеріалів.Спочатку малозабезпечені безробітні дуже обережно реагували на ініціативу держави. Але після успішного старту бізнесу перших учасників проекту заявки на участь у ньому посипались з усіх регіонів України.

Фантазія і підприємницька енергія нових бізнесменів вражали навіть звичних до всього консультантів проекту. Вчорашні безробітні сталивиробникамимодного одягу та взуття, власникамиветеринарних клінік, магазинів, кафе та піцерій, монтажникамивисотних конструкцій,аграріями, постачальникамиделікатесів для ресторанів, виробникамиунікальних сирів… Деякі з них вже відкрили другий або третій бізнес, щоб укладатися в ліміти по оподаткуванню. Учасники проекту створили десятки нових робочих місць.

Постпроектний моніторинг засвідчив, що більшість нових бізнесменіввирішили свої невідкладні життєві проблеми – придбали або розширили житло, фінансують навчання дітей тощо. Майже всі вкладають частину прибутку у розширення бізнесу: закупають нове обладнання, розширюють асортимент продукції або послуг.

Близько 30% учасників проекту повернули державі кошти допомоги достроково, за рахунок поточних доходів, інші – після завершення трирічного строку, на який допомога видавалась.

За підсумками проекту держава замість малозабезпечених безробітних, яким щомісяця виплачувалась соціальна допомога, отримала платників податків, які ще й створювали нові робочі місця. ОТГ отримали економічне пожвавлення і знов-таки нові робочі місця та більш заможних мешканців. Нарешті, самі учасники проекту взяли свою долю у власні руки і вийшли зі стану бідності. Місячні доходи більшості учасників проекту після року роботи коливались у межах 30-120 тисяч гривень, а у деяких були і більш суттєві фінансові результати.

Проект «Рука допомоги», який розробляла нинішній міністр соціальної політики України Марина Лазебна, отримав світове визнання. Міжнародна рада інститутів управлінського консалтингу визнала його одним з кращих у світі, а команда виконавців отримала найвищу світову нагороду у галузі управлінського консалтингу.

Тепер успішний досвід пілотного проекту «Рука допомоги» буде розповсюджено на всю територію України. Головними його провайдерами мають стати центри зайнятості, підрозділи соціального забезпечення і, звісно, керівники ОТГ, які зацікавлені у розвитку своїх громад. Готуватися потрібно вже зараз – створювати типові бізнес-плани, розвивати передбачені урядовою постановою механізми, вести пошук людей, які хочуть та можуть заснувати власний бізнес.

Урозвинутих країнах доля малого бізнесу у ВВП складає 30-40%. В Україні – 16-18%. Тож маємо величезний потенціал для вирішення багатьох суспільних проблем – безробіття, рівня життя людей, бюджетних надходжень. Тіз місцевих керівників, хто першими зможуть реалізувати цей потенціал, отримають вдячність мешканціві значно покращать економіку громади.  

 

Міністерство соціальної політики України

Опубліковано в Новини
Вівторок, 13 липня 2021 04:34

З ЮВІЛЕЄМ, ВАЛЕРІЮ МИКОЛАЙОВИЧУ!

          Виконавчий комітет, депутатський корпус та колектив працівників Маловисківської міської ради щиро та сердечно вітають старосту Олександрівського старостинського округу

БОБРИНЦЯ Валерія Миколайовича

з ювілейним Днем народження -

45-річчям!

          Зичимо Вам доброго здоров’я, миру, щастя, удачі, благополуччя, родинного затишку і невичерпної наснаги, сил та енергії у всіх задумах.

          Живіть в добрі і радості завжди, та будьте все довге життя щасливі!

Хай дороги стеляться крилато,
Будуть чисті, рівні, як струна,
А добро не обминає хату,
Як не обминає цвіт весна.
Хай здоров’я, радість і достаток
Стеляться до Вас, як вишні цвіт,
Хай малює доля з буднів свято,
А Господь дарує Вам багато літ.

З повагою

Юрій ГУЛЬДАС,

Маловисківський міський голова

Опубліковано в Новини

          12 липня в сесійній залі Маловисківської міської ради відбулося чергове засідання виконкому міської ради, яке провів міський голова Юрій Гульдас.

          На порядок денний засідання виносилося і розглянуто 22 питання. Серед них, зокрема: звіт про виконання міського бюджету  за перше півріччя 2021 року, організаційні заходи щодо складання прогнозу бюджету міської територіальної громади на 2022 рік та наступні три роки, виділення коштів для проведення заходів на території Маловисківської міської ради у липні-серпні 2021 року ( шоста річниця створення Маловисківської громади (14 серпня), День Державного Прапора України (23 серпня), День міста Мала Виска (24 серпня), 30-а річниця незалежності України (24 серпня) та інші,блок комунальних питань, пільги жителям громади по відвідуванню їх дітей дошкільних закладів, допомоги на поховання та лікування тощо.

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Липень 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Останні Новини