26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 25 вересня 2020

          В кінці вересня – на початку жовтня на території Маловисківського району розпочнеться кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу з використанням авіаційного транспорту. Такі заходи проходитимуть по всій Україні відповідно до наказу Держпродспоживслужби України від 21 серпня 2020 року №546 «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2020 році». Пероральна імунізація має забезпечити створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, які є основними носіями збудника хвороби.

           Приманки з вакциною розкидатимуть над лісовими та сільськогосподарськими угіддями поза територіями населених пунктів та водних об’єктів. У літаках, з яких поширюють приманки, стоїть спеціальна машина, обладнана GPS-навігатором. Він вираховує, куди саме впаде вакцина, і фіксує кількість скинутих брикетів. На один квадратний кілометр – 25 доз. Швидкість викидання приманок регулюється автоматично.

           Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

           Маловисківське районне управління Держпродспоживслужби звертається до жителів з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів. Адже якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме.

          Кампанія з пероральної імунізації проти сказу триватиме на території Кіровоградщини близько місяця залежно від погодних умов.

 

Опубліковано в Новини

МЕШКАНЦІ БАГАТОКВАРТИРОК МАЛОЇ ВИСКИ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО МІСЬКОЇ РАДИ З ПИТАННЯМ ЩОДО ПІЛЬГОВОГО ТАРИФУ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ПІД ЧАС ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ 2020-2021 РОКІВ

          25 вересня 2020 року близько півсотні маловищан – жителів багатоповерхівок, що не газифіковані та не під’єднані до централізованого опалення  (визначення типу будинків для отрмання пільгового тарифу на електроенергію), зібралися біля Маловисківської міської ради аби обговорити питання продовження пільгового тарифу на електроенергію на осіннє-зимовий період для споживачів такої категорії та намітити план подальших дій у цьому напрямку. Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Бакалінський та секретар міської ради Леся Постолюк розповіли про ті дії та заходи, яких вжито міськрадою для продовження пільгового тарифу на майбутній опалювальний сезон та роз’яснили, які структури відповідають за прийняття таких рішень. За спільною згодою представників влади і учасників зібрання  було вирішено звернутися з листами до органів виконавчої влади вищих рівнів, озвучити проблему, яка склалася нині, і вжити відповідних заходів щодо збереження для жителів багатоквартирок пільгового тарифу.

          Маловисківська міська рада схвалює дії часників зібрання за активність, відзначає толерантність, готовність до конструктивного діалогу та співпраці, небайдужість та стійку громадянську позицію у відстоюванні громадських інтересів та вирішення нагальної проблеми містян.

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Вересень 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Останні Новини