26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 23 вересня 2020

Середа, 23 вересня 2020 06:30

Є ПЕРША ПЕТИЦІЯ!

Петиція про дитячі парковки набрала необхідну кількість голосів

 

          23 вересня 2020 року перша з чотирьох зареєстрованих на сайті електронних петицій по Маловисківській міській раді – «Парковка для дитячих візочків на території дитсадка «Ромашка» - набрала необхідну кількість голосів у встановлений термін – 60 діб. Відтак, відповідно до процедури розгляду електронних петицій, вона буде розглянута на черговій сесії Маловисківської міської ради.

Опубліковано в Новини

         Наближається зима, а відтак – холоди і, як наслідок, потреба опалювати власне житло. Чимало маловищан, які позбавлені можливості централізовано опалювати власні квадратні метри, користуючись пільговим тарифом на електроенергію – 0,9 грн. на 3000 кВт год. – встановили системи електричного опалення квартир, багато користуються електрообігрівальними пристроями. Том у й зрозуміла реакція людей – жителів багатоквартирок, яким у Маловисківському РЕМ (точніше, Маловисківському ЦОС ТОВ "КОЕК") повідомили, що у нинішньому 2020-2021 рр. опалювальному сезоні вони без пільг будуть сплачувати по повному тарифу. Прикро, що винною  в цій справі «призначили» міську владу – буцімто хтось в міській раді не подав пакет документів для забезпечення пільгового тарифу, а тому енергопостачальними нараховуватимуть повну вартість за спожиту електроенергію…

          Насправді ж ситуація така… Щороку влітку виконавчим комітетом Маловисківської міської ради готується пакет документів про відсутність на відповідній території централізованого теплопостачання та газифікації природним газом. Так, 12 серпня 2019 року було направлено пакет документів та отримано в Держенергонагляді м.Кропивницький Акт № 01/30-14-038 на надання пільгового тарифу до 3000кВт год електроенергії на місяць – 90 коп за 1 кВт год.  І понад 3000 кВт год. на місяць -168 коп за 1 кВт год. на багатоквартирні будинки, які знаходяться на відповідній території Маловисківської міської ради, який діє терміном на один рік.

          Аналогічне подання на отримання пільгового тарифу на опалювальний період 2020- 2021 року на 84 будинки, які знаходяться на території Маловисківської міської ради, було підготовлено і надіслано виконавчим комітетом Маловисківської міської ради 21.липня 2020 року.

          Але у вересні 2019 року в Державній інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії у Кіровоградській області проведено реорганізацію і станом на 15.09.2020 року Державну інспекцію з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії у Кіровоградській області після проведення реорганізації не наділено повноваженнями надавати акти на пільговий тариф, які надавалися рік тому.

            Це підтверджує лист інспектора цієї організації О.І.Токаря. В ньому, зокрема, зазначається:

«Згідно з вимогами пункту 2.1.2. Порядку застосування тарифів на електроенергію, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 23.04.2012р. № 498 видача Акта підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутні або нефункціонування системи централізованого теплопостачання здійснювався Державною інспекцією з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії.

          Постановою Кабінету Міністрів України від 04.12.2019р. № 1001 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» скасовано дію постанови Кабінету Міністрів України від 07.09.1996р. N9 929 «Про посилення контролю за режимами споживання електричної і теплової енергії», якою було затверджено Положення про державний енергетичний нагляд за режимами споживання електричної і теплової енергії, на підставі якого здійснювала свою діяльність Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії, тобто Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Україні більше не існує.

          Державна інспекція енергетичного нагляду України не приймала участі в реорганізації відповідно до п. 16 розділу XVII Закону України „Про ринок електроенергії" від 13.04.2017р., а є новоствореною структурою, і тому не є правонаступницею Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії та відповідно не має повноважень щодо видачі вищезазначеного Акта, у той же час, Державна інспекція енергетичного нагляду України є центральним органом виконавчої влади, який у своїй діяльності керується Положенням про Державну інспекцію енергетичного нагляду України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 № 77 «Деякі питання Державної інспекції енергетичного нагляду України».

          При цьому зазначаємо, що відповідні Акти відсутності газифікації природним газом та/або нефункціонування систем централізованого теплопостачання Державною інспекцію енергетичного нагляду України за Вашими адресами не буде складатись враховуючи відсутність повноважень його складання на даний час.

          З метою врегулювання питань, зокрема, щодо видачі Актів відсутності газифікації природним газом та/або нефункціонування систем централізованого теплопостачання, Державною інспекцією енергетичного нагляду України розроблено проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Питання Державної інспекції енергетичного нагляду», пунктом 3 якого зазначено, що Державна інспекція енергетичного нагляду здійснює виконання функцій і повноважень, покладених на Державну інспекцію з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії.

          Наразі відповідний проект розпорядження Кабінету Міністрів України надісланий на погодження до зацікавлених органів виконавчої влади.

          У разі прийняття Кабінетом Міністрів України відповідного проекту розпорядження у Державної інспекції енергетичного нагляду України будуть повноваження щодо видачі відповідних Актів відсутності газифікації природним газом та/або нефункціонування систем централізованого теплопостачання.»

          Без цього акту пакет документів – неповний, а тому за його відсутності – пільгового тарифу не буде. Тож вихід один – чекати прийняття відповідного урядового документу і надіятися, що кабмін прийме його до початку опалювального сезону.

Опубліковано в Новини

          22 вересня 2020 року під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Алли Жовтило відбулося чергове – вересневе – засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Маловисківської міської ради, на порядок денний якої виносилося 13 питань.

          В ході роботи члени комісії розглянули письмове звернення до виконкому міськради щодо її неповнолітніх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків, а саме – піклування про здоров’я дітей, їх фізичний, духовний та моральний розвиток, поваги до прав дітей та їх людської гідності і обов’язок батьків утримувати дітей, що у відповідності до чинного законодавства є підставою позбавлення батьківських прав у судовому порядку. Крім того було розглянуто клопотання служби у справах сім’ї та дітей виконкому Маловисківської міської ради щодо доцільності позбавлення матері батьківських прав, винесення попередження недбалим батькам за ухилення від виконання батьківських обов’язків, знаття із соціального супроводу маловищан, у яких закінчився договір «Про здійснення соціального супроводу» та взяття під соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, затверджено індивідуальні плани дітей, які перебувають на первинному обліку Служби тощо.

Павло Захватихата,

начальник служби у справах сім’ї та дітей

виконавчого комітету Маловисківської міської ради

 

 

 

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Вересень 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Останні Новини