26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net

Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 17 вересня 2020

          Міністерство соціальної політики України з 1 вересня 2020 року ініціювало зміну механізму надання "пакунку малюка" з одноразової натуральної допомоги на грошову компенсацію. З цією метою Урядом прийнято Постанову від 29.07.2020 №744 "Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка.

         Продаж дитячих товарів та товарів для породіль за спеціальною соціальною карткою забезпечуватимуть заклади роздрібної торгівлі, які долучились до договору про реалізацію проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка”, підписали додаткову угоду з Мінсоцполітики про приєднання до договору та внесені до Реєстру учасників проекту. Наразі Міністерством розпочато включення закладів торгівлі та інтернет-магазинів, що приєдналися до договору, до зазначеного Реєстру.

         Відділ соціального захисту населення, праці та охорони здоров’я Маловисківської міської ради інформує, що метою долучення до реалізації зазначеного пілотного проекту суб'єктів господарювання на офіційному сайті Мінсоцполітики розміщено алгоритм дій для закладів торгівлі та інтернет-магазинів, які виявили бажання співпрацювати з Мінсоцполітики в рамках реалізації пілотного проекту, та додаткову угоду про приєднання до договору (доступ за посиланням)  https://www.msp.gov.ua/content/pakunok-malyuka.html.

          Враховуючи соціальну важливість реалізації цього пілотного проекту та необхідність його запровадження в найкоротші терміни, спеціалістами відділу соціального захисту населення, праці та охорони здоров’я виконавчого комітету Маловисківської ОТГ було проведено інформаційну кампанію у місті спрямовану на долучення закладів торгівлі до реалізації пілотного проекту.

Опубліковано в Новини

          17  вересня  2020 року  міський голова   Юрій  Гульдас провів робочу нараду по питанню виконання робіт щодо реалізації міні-проектів в рамках міського конкурсу «Майбутнє громади в наших руках». 

          В нараді взяли участь секретар ради Леся Постолюк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів  ради  Олександр Бакалінський,  завідувач сектору соціально-економічного розвитку, інвестицій та проектної діяльності Галина Федоренко, керівник комунального підприємства «Мала Виска МКП» Володимир Лисенко.

          Згідно рішення сесії міської ради № 2438 від 28.08.2020р головним розпорядником коштів по реалізації проектів місцевого розвитку «Майбутнє громади в наших руках» у 2020 році відповідно до тематики було визначено комунальне підприємство «Мала Виска МКП».

         Переможцями  конкурсу у 2020 році стали проекти: «Freeride» (спорудження скейт-майданчика у міському парку); «Подаруй майданчик мрії дітям Матусівки»; «Облаштування  нового спортивно-ігрового майданчика «Наш сквер» в с.Олександрівка.

         Керівник комунального підприємства В.Лисенко надав детальну інформацію про те, що нині вже виконано роботу по проведенню тендерних закупівель по всіх трьох проектах відповідно до чинного законодавства. Також оголошено закупівлі на матеріали, які  необхідні для будівництва самого майданчика для скейт-парку, зокрема щебеневої суміші та бетону. 

         Міський голова повідомив присутніх про те, що планується провести зустріч з  розробниками проекту «Freeride», працівниками виконавчого комітету міської ради та працівниками комунальної служби щодо   обговорення  місця розташування   скейт-парку в міському парку. Також міський голова наголосив на тому, що маємо вжити всіх необхідних заходів для прискорення реалізації проектів.  

Опубліковано в Новини

          16 вересня  2020 року в Маловисківській міській раді в рамках програми ДОБРЕ відбулася презентація результатів Індексу спроможності місцевої влади за 2020 рік             

          Програма   ДОБРЕ в об’єднаних територіальних громадах, з якими співпрацює,  щорічно проводить    моніторинг  прогресу  розвитку  громади.  В заході, який проводився в онлайн режимі  взяли участь програмний  спеціаліст  Програми  DOBRE  Вікторія Зубкова, секретар ради Леся Постолюк,  представники робочої групи з проведення оцінювання, співробітники міської ради .

          Оцінювання  результатів Індексу спроможності місцевої влади  Програмою DOBRE проводиться четвертий рік поспіль починаючи з 2017 року. Звіт про роботу Маловисківської міської ради за 2020 рік та відповідні підтверджуючі документи  були ретельно перевірені  програмними спеціалістами та експертами Програми.

          За результатами оцінювання  2020 року Маловисківська ОТГ отримала 81 бал зі 100 можливих , що підтверджує її лідерську позицію серед 75 оцінених громад України серед яких отримали  Баштанська  ОТГ Миколаївської області - 82 бали, Новоукраїнська ОТГ – 81 бал. 

          Значне покращення спроможності громади відбулося в порівнянні з 2017 роком, а саме приріст в 50 балів - став  найвищим балом, що забезпечило першість Маловисківської громади серед 75 громад України, які працюють в рамках зазначеної Програми (Результати PMCI 2020 в Маловисківській ОТГ).

 

Галина ФЕДОРЕНКО,

завідувач сектору соціально-економічного розвитку,

інвестиції та проектної діяльності виконавчого комітету

Маловисківської міської ради

 

Опубліковано в Новини

Архів Новин

« Вересень 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Останні Новини