26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net
Понеділок, 21 листопада 2022 12:36

Допомога пересенцям і налагодження навчального процесу при відключеннях світла

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

  На понеділковій  нараді , яку вів перший  заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Бакалінський, прозвучало немало питань, які для громади актуальними сьогодні.

Так завершується прибирання територій до зими та вивезення листя, підсипка і впорядкування вуличного полотна. Проводиться ремонт поривів водопровідної мережі. Вирішуються питання організації, збору та доправлення гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб на Херсонщині.

На минулому тижні у відділі соціального захисту населення, праці та охорони здоров,я здійснювався прийом громадян представниками Товариства Червоного Хреста України.

    Метою їх візиту стала реалізація програми «Грошової підтримки домогосподарств, які на безоплатній основі надали прихисток внутрішньо переміщеним особам».

Значними викликами для багатьох об,єктів інфраструктури стали відключення світла, адже тепер є проблеми з опаленням шкіл та дошкільних закладів, приміщення яких не завжди встигають нагрітися за вихідні. За словами начальника відділу освіти, молоді та спорту Анни Гончарової, проблема полягає ще й у тому, що укриття теж, як правило, не опалюється і батьки, якщо повітряна тривога є тривалою, змушені дітей забирати додому.

Складно організувати  дистанційний освітній  процес при частих аварійних та планових відключеннях світла. Тому навчальні заклади використовують очну та змішану форму навчання, актуальне використання  генераторів для безперебійного навчального процесу.

На територіях Маловисківської громади, зокрема, в Паліївці та Малій Висці, виявлено осіб, які опинилися у надскладних життєвих обставинах. Дійсно, час зараз дуже складний, непросто вижити усім громадянам, і надто важко це для тих, хто немає засобів для існування, у кого присутні проблеми зі здоров,ям, і не має сторонньої допомоги чи піклувальників.

Такими людьми опікуються старостати на місцях , відповідні служби, зокрема, Маловисківський Центр надання соціальних послуг. Проблема полягає ще й у тому, що  нерідко такі люди , спочатку погодившись , далі відмовляються їхати у спецзаклади, де їх можуть утримувати і їм допомогти і це додає нових труднощів. І представники органів місцевого самоврядування повинні знайти підхід до таких людей, бо допомогти їм практично нікому. Але залишити людину напризволяще не можна.

І все ж про майбутнє думати треба. Війна  скінчиться, Перемога обов,язково буде,  і життя продовжується. Тому на нараді обговорювалося і питання про посадку  декількох десятків дубів на території Малої Виски в рамках Всеукраїнської безстрокової екологічної акції «Посади дерево миру». Вирішено посадити деревця, як тільки буде сприятлива погода. Миру бути, а Малій Висці – зеленіти і розвиватись!

Читали 280 разів

Архів Новин

« Березень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Останні Новини