26200, м. Мала Виска, вул. Спортивна, 6, тел. +380 (5258) 5-14-54, e-mail: mviskarada@ukr.net
Вівторок, 13 жовтня 2020 04:28

В МАЛІЙ ВИСЦІ ВІДБУЛОСЯ УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНИХ ДОШОК ЗЕМЛЯКАМ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКІЙ ВІЙНІ

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

    12 жовтня 2020 року на території Меморіалу землякам – захисникам Незалежної України відбулося відкриття шести меморіальних дошок землякам-маловищанам, які загинули захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України на Донбасі, приурочене Дню захисника України, Дню українського козацтва та Покрові Пресвятої Богородиці.

    У заході взяв участь і виступив голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко. Олександр Анатолійович також вручив відзнаки – грамоти Кіровоградської обласної ради – волонтерам, які допомагали в будівництві Меморіалу, а відзнаки Кіровоградської області «За мужність і відвагу» - учасникам АТО та ООС. Директор КЗ «Обласний ресурсний центр з питань допомоги учасникам АТО та ВПО» Віктор Колінько привітав всіх присутніх зі святами, подякував за роботу ГО «Маловисківська міська рада ветеранів АТО» та волонтерам. Заступник військового комісара Кіровоградського обласного військового комісаріату підполковник Андрій Лисенко вручив кільком захисникам президентські відзнаки «Учасник АТО». За заслуги перед Православною Церквою України троє маловищан отримали її відзнаки.

    Перед присутніми виступили Маловисківський міський голова Юрій Гульдас (він також вручив відзнаки учасникам АТО – жителям громади), голова ГО «Маловисківська міська рада ветеранів АТО» Роман Разілевич, громадський активіст Малої Виски, вчитель історії Іван Мельник.

    За Україну та загиблих за її незалежність помолився благочинний Маловисківського округу Православної Церкви України протоієрей Василь Безручко.

    Під слова біографічних довідок про загиблих вихованки хореографічного колективу «Лілея» поставили запалені лампадки, а учасники АТО – поклали квіти до меморіальних дошок загиблих Героїв-земляків. Присутні на заході поклали квіти до центральної стели Меморіалу, а також хвилиною мовчання вшанували пам’ять про полеглих на фронтах російсько-української війни.

    Програму заходу підготував відділ культури та туризму Маловисківської міської ради. З художніми номерами виступили Володимир Бровченко, Олена Хомич, Ірина Бушко (вона була і ведучою заходу).

    На разі робота з встановленням меморіальних дошок Меморіалу ще не закінчена – планується встановити ще п’ять – дві із загиблими зі Смоліного та три – зі Злинки. Втім, це буде після того, як території знайдуть на це кошти.  

Читали 1549 разів Останнє редагування Вівторок, 13 жовтня 2020 04:39

Архів Новин

« Березень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Останні Новини