Версія для друку
Середа, 15 січня 2020 07:23

В МАЛОВИСКІВСЬКІЙ ОТГ КОМАНДА ПРОГРАМИ DOBRE ВІДКРИЛА СЦЕНУ, ВІДВІДАЛА ОБ’ЄКТИ ВОДОПОСТАЧАННЯ, ОЗНАЙОМИЛАСЯ З КУЛЬТУРНИМИ НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНИМИ ТРАДИЦІЯМИ НАШОГО КРАЮ Рекомендовані

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

          14 січня в Малій Висці побувала делегація Програми DOBRE міжнародної організації Глобал Ком’юнітіз (Global Communities)на чолі з її керівником Беррі Рідом. В складі делегації гостей також були регіональний менеджер Програми Андрій Нагорний, програмний спеціаліст Програми DOBRE Вікторія Зубкова, редактор обласної газети «Кіровоградська правда» Любов Попович, координатор з комунікацій УКМЦ – DOBRE Оксана Якуніна, журналісти всеукраїнських та обласних засобів масової інформації.

          Метою візиту була презентація проектів: вдосконалення послуги водопостачання  «Питна вода понад усе» та стратегічних пріоритетів «Артплатформа – створення культурного та комунікативного простору».

          Оскільки зустріч відбулася у святковий день – на Старий Новий рік, на Василя – шановних гостей на центральній площі Малої Виски зустрів, як і годиться, Маловисківський міський голова Юрій Гульдас з колективом працівників виконавчого комітету та структурних підрозділів Маловисківської міської ради, а працівники відділу культури та туризму (керівник Юлія Рижикова) щедрівками та колядками привітали всіх, даючи можливість відчути красу та колорит українських зимових свят. А молодші учасники художньої самодіяльності – вихованці Маловисківської дитячої школи мистецтв (керівник Леся Король) представили на сцені, придбаній для Маловисківської ОТГ завдяки Програмі DOBRE, святково-віншувальну програму, демонструючи позитив виступів на такій великому мистецькому майданчику. Все, що відбувалося на площі, транслювалося на інформаційному LED-екрані, придбаного роком раніше завдяки сприянню Програми DOBRE. Закінчився захід на площі спільною світлиною.

         Далі гостей запросили до сесійної зали Маловисківської міської ради, де відбулася пленарна частина зустрічі. Секретар міської ради Леся Постолюк провела презентацію реалізованих та тих, що в процесі реалізації, проектів Програми DOBRE, а журналісти отримали вичерпну інформацію стосовно цих проектів.

          Під час практичного ознайомлення з результатами реалізації послуги поліпшення водопостачання у місті гості та працівники міськради  побували на кількох свердловинах, де встановлено енергоощадне обладнання, поспілкувалися з жителями Малої Виски. Крім того було проведено ознайомлювальну екскурсію до Маловисківського ДЮЦ «Вись», де функціонує група з короткотривалим перебуванням дітей дошкільного віку, міської міської ЗШ№3 та прибережної рекреаційної зони біля маєтку Кудашевих.

 

          ДОВІДКОВО: Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) − це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

 

Читали 858 разів Останнє редагування Середа, 15 січня 2020 11:19